Bruger du dit hjemmekontor meget? Så kan der måske være penge at spare på elregningen

Under pandemien er hjemmearbejde blevet populært. Vi har lært, at det ikke nødvendigvis kommer i vejen for vores produktivitet eller arbejdsmoral, og der er mange ting, som vi sagtens kan klare hjemme fra kontoret.

Du sparer tiden brugt på at køre frem og tilbage, og du kan endda få lidt fra hænderne hist og her derhjemme, når du holder din frokostpause. Kort sagt kan hjemmearbejde være et win-win scenarie for både arbejder og arbejdsgiver.

Når du arbejder hjemmefra, skal du dog være opmærksom på din elregning. Jo mere tid du bruger derhjemme foran computeren, jo mere el bruger du, og det kan give problemer med de stigende el- og energipriser.

En kort oversigt over sparetips

Du kan spare på følgende områder, når det gælder din elregning:

  • Køkkenaktivitet
  • Belysning
  • Tøjvask
  • Underholdning

Vælg miljørigtigt når du skal vælge fjernsyn og computer

Bare fordi du skal spare, betyder det ikke, du skal skrue ned for underholdningen derhjemme. Det, du til gengæld kan gøre, er at vælge et fjernsyn eller en computer, som har et højt energimærke.

Især fjernsyn er energimærkede, så det er en god måde at finde ud af, hvor meget el de sluger. Vælg en med en høj mærkning. Det er dyre at købe, men det vil spare dig penge på den lange bane.

Du kan også købe en elspareskinne og have liggende ved på skrivebordet. De er billige og gør det muligt for dig at slukke for flere apparater på én gang. Selv når du slukker for fjernsynet eller computeren, sluger maskinerne stadigvæk strøm.

Du er derfor nødt til enten at slukke helt ved kontakten eller bruge en elspareskinne, som kan slukke adskillige apparater samtidig.

Skru ned for lyset

Et af de mest almindelige forslag er at skifte til LED pærer, når du forsøger at spare på strømmen. Det er stadigvæk en god idé, men alt tændt lys koster penge uanset hvad. Når du sidder og arbejder hjemmefra, kan det være smart at overveje, om du nu også behøver at have alt det lys tændt.

Lad ikke lyset brænde i rum, som du ikke befinder dig i, og prøv så vidt det er muligt at lade lyset forblive slukket om dagen, og tænd kun for skrivebordslampen når du rent faktisk skal bruge den. Ofte er vores dagslys ganske nyttigt og giver dig al den belysning, du har brug for.

Du behøver ikke altid smide i tørretumbleren

Der er også penge at spare på din tøjvask. Som det første kan du overveje, om det er tvingende nødvendigt at smide alt tøj i tørretumbleren, når det er færdigt i vaskemaskinen. Hvorfor ikke hænge det til tørre udenfor? Frisk luft kan ikke blot give tøjet en bedre duft og følelse, det sparer dig også penge, når du lader tørretumbleren forblive slukket, og arbejder du hjemmefra har du mulighed for at hænge det op og lade det tørre i løbet af dagen.

Derudover kan du også vaske ved lavere grader som 40 og 60 grader. Disse grader er allerede nogle af de højeste for hovedparten af dit tøj, så der er ingen grund til at skrue helt op.

Endelig er der et helt simpelt råd: Fyld vaskemaskinen op. Sørg for at du har en ordentlig bunke vasketøj. Det er bedre at vaske ét læs vasketøj end at vaske små bunker konstant. 

Køkkenet kan sluge meget energi

Endelig skal du gå dit køkken efter i sømmene. Herude er der rigtig mange apparater, som glædeligt sluger din strøm. Arbejder du hjemmefra, bruger du måske endda kaffemaskine og komfur flere gange end normalt.

Brug hellere en mikrobølgeovn, der lynhurtigt kan varme dine rester, fremfor at begynde at tænde for ovnen og vente på den. Den tager længere tid og sluger dermed mere strøm. Et andet velkendt tip er at fylde din opvaskemaskine hele vejen op – meget lig vaskemaskinen. Sørg for at du bruger al den el og vand på en fyldt maskine.

Menu
Top