Indret og funktionelt og lækkert kontor med disse 6 tips

En kontorplads har mange forskellige formål. Først og fremmest er det naturligvis vigtigt, at du har et praktisk kontor, der giver dig mulighed for at udføre dit arbejde. Derfor skal kontoret været tilpas rummeligt, og dine møbler skal være praktiske og komfortable.

Men derudover må en kontorplads naturligvis også gerne være flot og indbydende at se på. De fleste mennesker bruger en stor del af deres vågne tid på kontorpladsen. Derfor må den også gerne have nogle lækre rammer. Det gør det lige lidt mere motiverende at arbejde. Hvis du leder efter nogle gode tips til at indrette din kontorplads både funktionelt og lækkert, kan du med fordel læse videre.

Råd nummer 1: Find nogle ergonomiske møbler

På en kontorplads bliver der primært udført stillesiddende arbejde. Derfor er det også vigtigt, at du har nogle ergonomiske og behagelige møbler. Hvis ikke møblerne er behagelige at bruge, vil det forstyrre dig i dit arbejde.

Hvis du har en typisk 8 timers arbejdsdag, kan den hurtigt blive meget lang, hvis du sidder ubehageligt på din kontorstol. Faktisk kan du endda risikere at udvikle deciderede arbejdsskader på sigt. Derfor er ergonomiske og behagelige kontormøbler alfa omega, når det kommer til indretning af dit kontor.

Hvis du har nogle fysiske skavanker eller nogle særlige behov, bør du altid tage højde for disse, når du udvælger dine kontormøbler. En del mennesker har for eksempel rygproblemer. Hvis du er en af dem, er det vigtigt, at du finder møbler, der kan støtte og aflaste din ryg bedst muligt.

Derfor bliver kontormøbler med flere justeringsmuligheder også mere og mere populære. På den måde har du nemlig mulighed for at tilpasse møblerne til din højde og eventuelle fysiske skavanker.

Råd nummer 2: Den rette belysning

Alle kontorpladser har lamper, der lyser selve kontoret op. Det er dog ikke ligegyldigt, hvilke lamper du vælger. Det er nemlig vigtigt, at lamperne giver dig den rette belysning. Lyset skal bare være lyst og skarpt nok til, at du kan se hvad du laver. Men derudover skal det heller ikke være så skarpt, at du får decideret ondt i øjnene. Derfor handler det i bund og grund om at finde den gyldne mellemvej.

Derudover er det også forskelligt fra kontorplads til kontorplads, hvor meget lys du har brug for. De fleste kontorpladser har loftslys, men hvis du for eksempel læser mange bøger på dit job, vil du måske have gavn af en bordlampe. Den kan nemlig ofte give en bedre egnet belysning, når du læser.

Råd nummer 3: Lampernes dekorative egenskaber

Det er klart, at du først og fremmest skal have lamper på din kontorplads, fordi de tjener et funktionelt formål. Men derudover kan lamper faktisk også være utroligt dekorative. Det er ofte en egenskab, som kan blive lidt overset ved lamper.

Hvis du for eksempel har en typisk minimalistisk indretning på din kontorplads, gider du formentlig ikke have alt for mange møbler og interiør derinde. I så fald kan en stor gulvlampe være en fremragende idé. Den optager en del plads, og den kan fås i mange flotte og æstetiske designs. På den måde kan den være med til at sikre, at dit kontor ikke bliver for tomt og klinisk at se på.

Du kan naturligvis også vælge en flot bordlampe, hvis du gerne vil pynte lidt op på din kontorplads. Der findes nemlig også et stort og imponerende udvalg af disse.

Du kan også sagtens kombinere det funktionelle med det æstetiske, når du vælger lamper. Du behøves bestemt ikke vælge. Hvis du gerne vil se et sortiment af lamper, der kan begge dele, kan du med fordel tage et kig på udvalget af lamper hos Andlight.dk.

Råd nummer 4: Mal kontorpladsen i inspirerende farver

I Danmark er der lidt en tilbøjelighed til at male kontorpladser hvide. Det kan lidt give kontorpladserne et mere klinisk og upersonligt udtryk. Hvis du derfor gerne vil have, at din arbejdsplads er mere inspirerende og indbydende, kan du med fordel male den i en anden farve.

Faktisk behøves du ikke engang male hele rummet. Det er meget moderne blot at male én væg i en anden farve, og det vil helt klart give rummet en helt anden æstetik. Derfor er det altid en god idé at overveje at male, hvis du gerne vil have en lækker kontorplads.

Der er sådan set ingen forkerte farver. Dog bør du naturligvis overveje dit arbejdes karakter. Hvis du for eksempel er bedemand, sømmer det sig typisk ikke med alt for friske farver. Det kan let virke for voldsomt. Her bør du i stedet vælge et mere roligt udtryk.

Arbejder du med børn, kan du modsat godt vælge en mere frisk farve – eller måske endda flere farver. Her er det naturligvis også vigtigt, at du vælger farver, som du godt selv kan lide. Det er jo dig, der skal sidde på kontoret i timevis.

Råd nummer 5: Find kunst til væggene

Når nu du bruger så meget tid på kontorpladsen, kan det være lækkert og inspirerende med noget flot at kigge på. Blandt andet derfor er der også mange mennesker, der køber kunst og billeder til deres kontorplads.

Her er det først og fremmest vigtigt, at du finder nogle billeder, som du selv kan lide. Igen, så er det jo dig, der bruger mest tid på dit kontor. Derudover kan det ofte være en god idé med nogle billeder, der enten relaterer sig til dit arbejde eller det område som arbejdspladsen er placeret i.

Hvis du arbejder inden for en mere eksklusiv branche, kan det også være en god idé med nogle dyrere kunststykker. Det udstråler, at arbejdspladsen har profitten til at købe dyre ting. Derfor vil kunder og samarbejdspartnere også være mere tilbøjelige til at formode, at du har styr på dine ting. Ellers ville arbejdspladsen formentlig ikke have råd til den dyre kunst.

Hvis du omvendt arbejder i en mere jordnær branche, såsom et socialfagligt fag, kan dyre kunststykker dog hurtigt udstråle det modsatte. Her kan besøgende let få indtrykket af, at penge der burde bruges på borgerne i stedet bliver brugt på dyr kunst. Derfor vil det ofte være mere passende med en anden slags kunst. Måske en lokal kunstner eller kunst fra socialt udsatte.

Råd nummer 6: Find skøn interiør

Hvis du gerne vil pifte din kontorplads op, kan lidt faktisk gøre meget. Blandt andet kan du få en masse interiør, der ikke optager særligt meget plads, men stadig er med til at løfte udtrykket. I Danmark findes der flere designere, der har skabt mange forskellige slags interiør. Derfor kan du også let finde pynteting, der passer godt til netop dit kontor.

Menu
Top