Sådan vælger man den rigtige kontorstol - 5 ting du skal tænke over, før du køber

Bruger du meget af din arbejdsdag foran skrivebordet er det yderst vigtigt, at du har en ordentlig kontorstol at sidde i. Kontorstolen kan ses som et vigtigt arbejdsredskab på arbejdspladser, hvor der er meget stillesiddende arbejde. Ejer du ikke en kontorstol i god kvalitet og som passer til dig, så vil du have en risiko for at få belastningsskader af de mange timer som du bruger på kontorstolen. Det er derfor vigtigt at du køber den rigtige kontorstol. Nedenfor finder du 5 overvejelser, som du bør gøre dig inden du køber en ny kontorstol.

Hvor meget sidder du ned?

Når du skal købe en ny kontorstol er en af de første ting, der er vigtige at overveje, hvor mange timer du kommer til at sidde ned i stolen dagligt. Alt efter hvor mange timer du sidder ned på en typisk arbejdsdag vil det variere, hvilken type af kontorstol, der vil være det rigtige valg for dig. Generelt kan man sige at jo flere timer du bruger stillesiddende når du arbejder, desto mere bør du være opmærksom på kvaliteten af den kontorstol du sidder i.

Bruger du eksempelvis omkring 4 timer i løbet af en arbejdsdag siddende og resten af dage på farten behøver du ikke smide penge efter en meget dyr luksus stol, men kan i stedet nøjes med en mere enkel stol. Bruger du derimod op mod 8 timer om dagen eller hele din arbejdsdag siddende er det mere vigtigt at du er opmærksom på at købe en kvalitetsstol, der kan sikre den optimale siddekomfort for dig i løbet af din arbejdsdag.

De ergonomiske funktioner

Der findes et hav af kontorstole med mange forskellige indstillingsmuligheder. Det er derfor en god idé at overveje, hvilke funktioner din kontorstol skal have for at du kan få den bedst mulige støtte. Sidder du meget ned i din hverdag er det en god idé at vælge en kontorstol med flere indstillingsmuligheder, da det giver dig mulighed for at kunne indstille stolen så den passer perfekt til din højde, vægt og kropsform. Derudover kan du med fordel justere stolen med jævne mellemrum, så du undgår at sidde i den samme stilling i for lang tid ad gangen.

Når du er på jagt efter en ny kontorstol er det en god idé at undersøge, hvilke instillingsfunktioner stolen har. Udover de klassiske funktioner som justerbar siddehøjde og sædedybde kan det eksempelvis være en god idé at overveje om sædet skal have en vippefunktion, da dette kan være med til at forbedre din krops holdning, når du sidder ned lang tid ad gangen. Derudover kan justerbare armlæn hjælpe dig med at aflaste dine arme så musklerne i din nakke og skuldre kan slappe af og du dermed får en bedre siddekomfort.

Kontorstolens features

Udover de ergonomiske funktioner, er der andre features ved kontorstolen som er gode at være opmærksomme på inden du bestemmer dig for, hvilken kontorstol du vil købe. En af de første ting du kan overvejer, er om din kontorstol skal have armlæn.

Sidder du mest ved dit skrivebord er det ikke sikkert at det er en funktion, der er nødvendig for dig, da du kan læne dine arme på kontorbordet. Sidder du mest tilbagelånet i stolen og eksempelvis taler i telefon kan det være en god funktion at have, da det giver dig mulighed for flere hvilepositioner for dine arme.

En anden funktion, der kan være en god idé at overveje, er om din stol skal have hjul. Dette kan afhænge af, hvilket gulv der er i det rum, hvor stolen skal stå. Det er ikke alle gulvtyper der er velegnede til stole med hjul. Ønsker du alligevel at din kontorstol skal have hjul bør du derfor overveje om du skal anskaffe dig et stoleunderlag, da det vil kunne mindske slidtagen på dit gulv, og gøre det lettere for dig at bevæge stolen uhindret rundt.

En tredje funktion som kan være værd at overveje inden du køber en ny kontorstol er konstruktionen af ryglænet på stolen. Ønsker du eksempelvis at stolen skal have en åndbar ryg bør du lede efter stole, der har betryg, da dette vil øge ventilationen og kunne øge din komfort, hvis du ofte har det varmt. Der er altså mange features, der kan være gode at være opmærksomme inden du køber dig en ny kontorstol

Særlige behov

Inden du bestemmer dig for, hvilken kontorstol du skal købe er det vigtigt at overveje om du har nogle særlige behov som din nye stol skal kunne tilgodese. Hvis du eksempelvis døjer med problemer med din ryg, så kan en aflastningsstol måske være et godt valg for dig. Har du nogle særlige behov som din stol skal kunne opfylde findes der et af hav forskellige forhandlere, der sælger komfortable kontorstole. Eksempelvis er der et stort udvalg af kontorstole på istol.dk som du med fordel kan se på, når du skal have ny kontorstol.

Stolens udtryk

Selvom det ikke er alt afgørende for din komfort, at din kontorstol har et lækkert udtryk, så kan det alligevel være meget rart at din kontorstol passer ind i din indretning på hjemmekontoret. Dette kan også gøre rummet mere indbydende og give dig mere lyst til at bruge flere produktive timer foran skærmen. Når du først har fundet ud af, hvilken type af kontorstol som du skal have og som passer til dine behov kan du med fordel undersøge, hvilket design stolen skal have.

Er det muligt at vælge i mellem nogle forskellige kontorstole med forskellige udtryk kan det være en god idé at tænke over, hvad der vil passe til dit skrivebord og indretningen på dit hjemmekontor. De fleste kontorstoles fås i flere forskellige farver og du kan derfor være heldig at finde en kontorstol, der passer perfekt ind farverne i din indretning. Derudover kan du også ofte vælge i mellem forskellige typer stof-materialer samt læder, så du kan vælge det udtryk som falder mest i din smag.

Menu
Top