Hvad koster det at oprette et CVR nummer og hvordan gør man? 3 gode råd til dig der vil starte eget firma

Hvis du er i gang at starte din egen virksomhed, er du måske i gang med at lede efter de rette kontorborde. Det er helt klart en essentiel del af et velfungerende kontor. Men hvis du vil ordentligt i gang med din virksomhed på dansk jord, er det faktisk endnu mere vigtigt, at du får et CVR-nummer.

Et CVR-nummer til en virksomhed kan på mange måder sammenlignes med et CPR-nummer til en person. Det er nemlig en mulighed for at identificere en virksomhed. Hvis du gerne vil sælge varer eller ydelser på dansk jord, er det derfor også en nødvendighed, at din virksomhed har et CVR-nummer. Hvis du er i tvivl om, hvordan du CVR-registrerer din virksomhed, kan du med fordel læse videre.

Tre gode råd til, når du gerne vil registrere din virksomhed

I forbindelse med at du gerne vil oprette et CVR-nummer til din virksomhed, er der tre gode råd:

  1. Find ud af hvilken selskabsform, der passer bedst
  2. Få advokatbistand, hvis du starter et kapitalselskab
  3. Opret dit CVR-nummer i god tid

Hvad er et CVR-nummer?

CVR står for centrale virksomhedsregister. Det er her, du skal registrere din virksomhed, inden du sælger ydelser eller varer i Danmark. Du er altså lovmæssigt forpligtet til at have et CVR-nummer som virksomhedsejer.

Du skal bruge CVR-nummeret i flere forskellige situationer. Blandt andet skal du bruge det til:

  • At oprette en erhvervskonto
  • Tegne forsikringer
  • Udsende fakturaer
  • Momsregistrering

Sådan opretter du et CVR-nummer

Inden du opretter et CVR-nummer, skal du være afklaret med, hvilken selskabsform din virksomhed er. Der er nemlig forskel på, om du skal have registrere et kapitalselskab eller en personlig virksomhed.

Inden du opretter et CVR-nummer, skal du også valgt et firmanavn. Det er vigtigt, at firmanavnet ikke findes i forvejen. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt dit ønskede firmanavn er ledigt, kan du søge på navnet i det centrale virksomhedsregister.

Vælg den rette branchekode

Når du gerne vil oprette et CVR-nummer, skal du vælge en branchekode. Det er en kode, der bliver anvendt til at føre statistik over virksomheder i Danmark. Branchekoden beskriver hvilken beskæftigelse din virksomhed hovedsagligt beskæftiger sig med.

Hvis du skulle vælge en forkert branchekode, skal du ikke bekymre dig. Du kan nemlig altid vælge om på et senere tidspunkt.

Så meget koster det at oprette et CVR-nummer

Hvis du skal registrere din personlige virksomhed, er det gratis at oprette et CVR-nummer, hvis du selv gør det.

Hvis du derimod skal starte et kapitalselskab, skal du samtidig indskyde en startkapital på mindst 40.000 kr. og i hvert fald hvis du skal stifte et anpartsselskab.

Find ud af hvilken selskabsform, der passer bedst til dig

Når du skal oprette en virksomhed, skal du finde ud af, hvilken selskabsform virksomheden skal have. Her skal du vælge mellem en personlig virksomhed eller et kapitalselskab. Uanset hvilken form du vælger, vil der være fordele og ulemper.

Hvis du vælger en personlig virksomhed, koster det ikke noget at registrere virksomheden i det centrale virksomhedsregister. Til gengæld hæfter du personligt, hvis virksomheden ikke kan overholde sine gældsforpligtelser.

Vælger du derimod at starte et kapitalselskab, skal du indskyde en startkapital på mindst 40.000 kr. Til gengæld hæfter du ikke personligt, hvis virksomheden går konkurs.

Få advokatbistand, hvis du starter et kapitalselskab

Det er en dyrere og mere kompliceret proces at starte et kapitalselskab. Derfor er der også god grund til at kontakte en advokat, når du stifter denne slags selskab. En advokat kan nemlig sørge for, at det hele forløber korrekt.

Menu
Top