Hyre udviklere i Danmark eller udlandet? Fordele og ulemper ved hver løsning

Har du egen virksomhed? Så bør du måske overveje at hyre en udvikler til at varetage sig nogle af de opgaver, som det ikke kan betale sig at klare selv. Men skal de være danske eller udenlandske? Find ud af det her.

Hvad er en udvikler?

En udvikler kan have ansvaret på mange forskellige områder. De kan planlægge indkøb og drift af it-systemer, men de har typisk også en stor rolle indenfor administration, salg, produktion og mere.

Typisk vil udvikleren også kunne have en rolle som chef indenfor it, da de har en bred vifte af viden, der kan bruges her. Dog er der en lang række områder, som udvikleren kan dække. Det kan være alt fra en It-projektleder, It-udvikler, driftsplanlægger, It-koordinator, It-chef, It-administrator, netværkskonsulent, tester, kvalitetsmedarbeder, It-arkitekt, software ingeniør, test ingeniør og så videre. Har du en uddannelse som udvikler, så er der masser af stillingsbetegnelser, der kan blive dine, og du er brugbar for mange forskellige mennesker.

Bør du hyre en udvikler?

Det er ikke alle, der har brug for en udvikler – dog kan det være en god ide for langt de fleste virksomheder at overveje at ansætte en, netop fordi de kan dække en bred vifte af forskellige områder indenfor it.

Langt de fleste virksomheder har med it at gøre i en eller anden sammenhæng. Internettet bliver nemlig kun større og større, og derfor kan det være svært at undgå. Graden af hvor stor indflydelse internettet har på din virksomhed kan dog variere – og bruger du det næsten ikke, så er en udvikler ikke relevant i din virksomhed.

Hvis du derimod har en masse administrativt arbejde og nogle enkelte it-aspekter i forbindelse med din virksomhed, så kan det give god mening. Jo mere du kan uddelegere og outsource, jo flere penge kan du nemlig tjene i sidste ende. Og jo flere penge du tjener, jo større succes vil du højst sandsynligt opnå.

Det kan også give god mening at hyre dem i forbindelse med design af hjemmeside og lignende projekter – her behøver du ikke at have en fast ansat udvikler, men du kan nøjes med at have en go-to, du altid kan regne med og som du hyre til forskellige projekter.

Fordele og ulemper ved at hyre en dansk eller udenlandsk udvikler

Som altid når du har med to muligheder at gøre, så vil der både være nogle fordele og ulemper ved begge. Og som helt ny indenfor branchen kan det være en anelse svært at finde ud af, hvor fordelene opvejer ulemperne – samt hvilke fordele og ulemper, du bør være opmærksom på.

Fordele ved at hyre en dansk udvikler

Kommunikation

Først og fremmest er der en stor fordel i at hyre en dansk udvikler i form af kommunikationsaspektet. Det er nemlig vigtigt, at kommunikationen er klar og tydelig, så din udvikler kan udføre opgaven sådan som du gerne vil have det.

Hvis du hyrer en dansk udvikler, så vil der hverken være problemer i forhold til signal eller i forhold til tidszoner. Begge parter kan nå hinanden, når der opstår spørgsmål eller problemer og dermed gør det hele processen en del nemmere.

Forståelse af opgaver

Kommunikation og forståelse af opgaver går på sin vis hånd i hånd. Hvor det første punkt primært handler om evnen til at kommunikere med hinanden, så handler det mere om at forstå. Det vil sige, at udvikleren skal forstå, hvor du gerne vil hen med projektet. Hvis du hyrer en dansk udvikler, så vil du være sikker på, at der ingen problemer er med at forstå ideen. I taler samme sprog, og det vil gøre det nemmere at kommunikere klart og tydeligt, uden at en sprogbarriere skaber misforståelser.

Berigelse af projektet

Som virksomhedsejer har du med garanti en ide om, hvordan projektet, som du har hyret en udvikler til at føre i mål, skal ende ud med at være. Dog er en vigtig del af udviklerens job også at berige projektet og optimere det med de midler, som de ved mest om.

De danske udviklere arbejder med mange forskellige kunder, og de kender stoffet ud og ind. De har dermed også en bedre ide om, hvad der er muligt og ikke muligt. Og det kan med garanti komme dig til gode.

Ulemper ved at hyre en dansk udvikler

Berigelse af projektet

Danske udviklere kan som sagt sagtens have input til dit projekt. Dog er det ikke sikkert, at inputtet vil være så originalt, som hvis du benytter dig af en udenlandsk, da de ikke har været igennem den samme uddannelse, og dermed har lært nogle andre spændende ting.

Økonomi

Danmark har nogle dyre lønninger, og det vil ikke blive billigere af, at du potentielt skal ud og hyre en freelancer – og slet ikke en freelancer, der er efterspurgt. Derfor risikerer du, at skulle betale noget mere for en dansk udvikler fremfor en udenlandsk.

Fordele ved at hyre en udenlandsk udvikler

Kommunikation

Kommunikation er vigtigt, når det kommer til et projekt, der skal udføres af en udvikler. Verden er heldigvis så globaliseret, at der er rig mulighed for at kommunikere med hinanden på tværs af lande.

Berigelse af projektet

De danske udviklere har som sagt nogle ideer, der kan komme dig til gode i forbindelse med dit projekt – men det har de udenlandske også. Og måske har de endda nogle ideer, der ikke normalt ses i Danmark, hvilket vil få dit projekt til at skille sig ud. Derfor kan det måske være en ide at hyre en udenlandsk, hvis du gerne vil opnå noget originalt. Indiske udviklere har for eksempel nogle andre ideer og erfaringer end de danske og kan berige dit projekt med disse.

Økonomi

Lønninger i udlandet er ikke tilsvarende de danske, og du kan dermed komme billigere til arbejdet. Hvis du oplever problemer i kommunikationen, så kan det dog i sidste ende koste dig mere, og du er ikke garanteret et tilfredsstillende produkt grundet de ulemper, der er i forbindelse med at hyre en udenlandsk udvikler.

Ulemper ved at hyre en udenlandsk udvikler

Kommunikation

Som sagt er kommunikation vigtigt i forhold til samarbejdet med chef og udvikler, hvis I sammen skal nå frem til et tilfredsstillende produkt. Og det kan godt lade sig gøre. Dog er det også en ulempe i den forstand, at tidszoner og forbindelse kan blive et problem afhængig af hvilket land, din udvikler befinder sig i.

Forståelse af opgaver

En udenlandsk udvikler kan komme fra mange dele af verden, og i Danmark er de fleste ret gode til at tale engelsk. Derfor behøver en sprogbarriere ikke at være et problem. Den kan bare være det, og det kan gå i vejen for at nå et tilfredsstillende resultat.

Hvad bør du vælge?

I øjeblikket foregår der en krig blandt udviklere om at få lov til at klare din opgave. Selvom behovet for udviklere er blevet større, så er der også kommet flere udviklere til. Dermed har du rig mulighed for at være kræsen, når det kommer til dit valg. Dog vil du også skulle betale for kvaliteten hos de danske og du risikerer at frarøve dit resultat noget originalitet ved at vælge dem.

Menu
Top